Profesyonel ekibimiz ile yeni fikirler üretip bütün isteklerinizi yerine getirmek
için elimizden geleni yapıyoruz.
Whatsapp Fiyat Sor
Sitemiz içerisinden online alışveriş yapabilir ve bütün dövmelerinizi
kredi kartı ile 12 aya varan taksitle ödeyebilirsiniz.
Taksitlendirme

Dövme Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Nihayet sizi yansıtan veya sizin için değerli bir şeyi simgeleyen o dövmeyi buldunuz. Bu seçiminiz, ömür boyu bedeninizin bir parçası olacak. Dolayısıyla dövmenizi yaptırdıktan sonra ona özenle bakmanız gerekiyor.

 

Peki, dövmeli cilt bakımının nasıl yapılacağını biliyor musunuz? Öyleyse dövmenin bakımı için hazırladığımız önerilere bir göz atmanız faydalı olacak.

Dövme Cilde Nasıl İşliyor?

Dövme yapımı için kullanılan özel boyalar, dövme iğnesi aracılığıyla derinin ikinci katmanı olan dermis tabakasına işliyor. Dövme iğnesi, dermis tabakasına her ulaştığında deride mikro boyutlu bir yara açarak iz bırakıyor.

 

Böylece kılcal damarlar, kolajen bağları, salgı bezleri ve sinirler gibi birçok yapının yer aldığı bu katmanda, yaraların tamiri için bir savunma hattı oluşuyor. Sonucunda ise dermal hücreler boyayı hapsederek dövmeyi kalıcı hale getiriyor.

Dövmeden Sonra Ciltte Neler Oluyor?

Dövme ilk yapıldığında, boyanın önemli bir kısmı epidermis tabakasında kalıyor. Üst katmanda bulunan boyalı deri ise kısa süre içerisinde dökülüyor.

 

Kabuklanma ve dökülme işlemi birkaç gün içerisinde gerçekleşse de dövmenin bulunduğu dokuların tamamen iyileşmesi 2 ila 6 hafta sürüyor. Bu süreçte, dövmenizin solmaması veya bozulmaması için özel bir bakım yapmanız gerekiyor.

Dövme Sonrası Yapılan Yanlışlar (Önemli!)

Dövme sonrası bakım için yapmanız gerekenlerden önce, özellikle ilk haftalarda yapmamanız gereken uygulamaları söylememizin daha yerinde olacağını düşünüyoruz. Bunlar:

  • Dövmeli bölgedeki derinin kurumasına izin vermek. (İlk 2 hafta)
  • Dövmeye bakım işlemi haricinde dokunmak ve kaşımak. (İlk 2 hafta)
  • Havuz gibi klorla temas gerektiren aktiviteler yapmak. (İlk 2 hafta)
  • Dövmeli bölgeye doğrudan sıcak su temas ettirmek. (İlk hafta)
  • Dövmeyi korumasız şekilde güneşe maruz bırakmak. (İlk 2 hafta ve daima)
  • Dövme özellikle çok terleyecek bir bölgedeyse spor yapmak. (İlk hafta)

Önemli Not:

Dövme sonrası riskleri azaltmak için dövmenizi kış aylarında yaptırmanız, iyileşme sürecinin daha rahat geçmesini sağlayacaktır.

Dövme Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

Dövme açık bir yara olduğu için iyileşme sürecinde dövmeli bölgenin temiz ve nemli tutulması oldukça önemli.

 

Ancak bu süreçte normal nemlendirici yerine cildi onaran ürünlerin kullanılması daha doğru olacaktır.

Bizim önerimiz

Dövme için onarıcı krem önerisi:

 

Kimimizin büyük kimimizin küçük dövmeleri var, ancak bizler dövme sanatçısı olarak bu konuda birçoğumuz, dövme için krem olarak BULL PREMIUM AFTER TATTOO CREAM’i öneriyoruz. Krem içeriğinde bulunan Kantoron Yağı ve Shea Butter gibi bitkisel içeriği ile dövme yapılan bölgeyi nemlendirir ve renklerin daha canlı görünmesini destekler.

Birinci Gün

 

Dövme yapıldıktan sonra söz konusu bölgeye bir streç film sarılıyor. Bu ilk streç filmi üç saat sonra çıkarabilirsiniz. Sonra bölgeyi soğuk su ve antibakteriyel bir temizleyiciyle nazikçe temizleyip kağıt havluyla bastırmadan, tampon hareketlerle kurulamanız gerekiyor. Ardından onarıcı dövme kremini sürüp tekrar streçleyebilirsiniz. Kremleme ve streç değişimini üç saatte bir yapmayı da unutmayınız!

 

İkinci Gün

 

Uyurken gece boyu sarılı kalan streçi değiştirme zamanı! Her “streç çıkarma – temizleme – kremleme – yeniden streçleme” işleminde sterilizasyona özen göstermelisiniz. Eğer temiz bir ortamdaysanız streçlemeden önce dövmenin hava almasına izin verebilirsiniz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da streçleme işlemi uyguladıktan sonra artık sadece krem kullanmaya devam edeceksiniz.

 

İlk Hafta

 

Dövmeli bölgeyi nemli tutmak adına dövme kremi kullanmayı sakın bırakmayın! İlk üç günden sonra açık bıraktığınız dövmeniz, oksijen ile temas ettikçe daha çok kurumaya ve kabuklanmaya eğilimli olacaktır. Kabuklanma ve soyulma sürecinin sağlıklı ilerlemesi için dövme kremi hayati öneme sahiptir. Kabukları kopardığınız takdirde dövmenizde renk bozulmaları olacağını bilmelisiniz. Bu yüzden gerektiği kadar nemli tutmak, kabukların kendi kendine dökülmelerine izin vermek, dövmenin kusursuz bir şekilde iyileşmesini sağlayacaktır.

 

Bu haftadan sonra kremleme periyodunu biraz daha genişletebilir, iki haftadan sonra ise bırakabilirsiniz. Ancak dövmeniz güneş gören bir yerdeyse, bu süreç ve sonrasında hep güneş kremi kullanmanız gerekir. Dövmeler yoğun şekilde güneşe maruz kaldıklarında renklerinde solmalar meydana gelir. Siyah dövmeler yeşilleşir, renkli dövmeler ise canlılığını kaybeder. Bu yüzden, dövmenin uzun yıllar boyu ilk yaptırdığınız zamandaki gibi kalmasını istiyorsanız, dövme üzerine yüksek faktörlü güneş kremi uygulamayı ihmal etmemelisiniz.

Bu Web Sitesi SizinAjans®  tarafından hazırlanmıştır.